میرزایی در کارگاه آموزشی و توجیهی در زمینه مدیریت مصرف بهینه آب که در محل سالن همایش بسیج مهندسی کشاورزی شهرستان خرمآباد برگزار شد، در خصوص وضعیت منابع آب در کشور، اظهار کرد: جامعه کنونی ما به لحاظ ذخایر آبی با بحران دچار بوده و میانگین کلی بارش در کشور ما کمتراز 240 میلیمتر است که پیشبینی میشود در سالهای آینده به کمتر از 200میلیمتر میرسد.
وی خاطرنشان کرد: شدت تبخیر آب در کشور ما 3 برابرنسبت به کشورهای جهان است.
مدیرعامل آب منطقهای لرستان در زمینه اینکه بارندگی در کشور ما نامتوازن است، تصریح کرد: ما در سطح کشور با نوسانات بارندگی مواجه هستیم که این امر باعث شده ذخایر آبی یکسان نداشته باشیم و توسعه در بخش کشاورزی را با چالش مواجه کند، به عنوان مثال بارندگی در منطقه شمال بیشتر از سایر مناطق دیگر کشور است و از طرفی مناطق کویری داریم که شاهد بارندگی مطلوبی نیستیم.
میرزایی در خصوص شرایط استان به لحاظ بارندگی گفت: در استان لرستان شرایط اقلیمی متفاوتی حاکم بوده و هر سال در استان شاهد کاهش بارندگی هستیم، آمار هم نشان میدهد در یک میانگین کلی طی سالها با اتمام آب چشمهها و برخی از رودها و چاهها روبرو خواهیم بود.
وی با اشاره به سدهای موجود در لرستان افزود: حدود 11 سد در استان داریم که اکثر آنها با کمبود منابع آبی مواجه هستند و حتی برخی از آنها به طور کلی خالی از منبع آبی هستند.
مدیرعامل آب منطقهای لرستان در مورد وضعیت فعلی سد کشکان، اضافه کرد: اگر سد کشکان مدیریت نمیشد کاملا خشک میشد؛ الان نیز تنها سدی که سد کشکان را به لحاظ آبی تامین میکند، سد ایوشان است و این نشان از بحران جدی آب در استان است و پیش بینی میشود در زمینه آب شرب نیز مشکلاتی اساسی خواهیم داشت.
میرزایی تصریح کرد: ما باید مشکلات منابع آبی در استان را بپذیریم ودر همین راستا باید برنامه ریزی کنیم تا در چند سال آینده با بحران جدی مواجه نشویم.
وی در زمینه فرهنگ مصرف آب گفت: متاسفانه ما با عدم رعایت و فرهنگ درست مصرف آب مواجه هستیم، در کشور ما 92 درصد آب در زمینه کشاورزی مصرف میشود که این با استانداردهای مصرفی در جهان متفاوت است، در حالی که در کشورهای توسعه یافته این مصرف 70درصد است.
این مسئول عنوان کرد: اکثر کشتهای ما در بخش کشاورزی کشتهای آب دوست است و دراین زمینه باید چارهای اندیشه شود و با مشارکت مدیریت جهاد کشاورزی باید این مسئله را مدیریت کنیم.