سرپرست علمی دایرةالمعارف ایرانشناسی و مدیر مجله حافظ گفت: پیكر علیقلی بیانی پژوهشگر بزرگ طرحهای آبی و كشاورزی ایران امروز در قطعه مشاهیر بهشت زهرا به خاك سپرده شد.
سید حسن امین در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: علیقلی بیانی پژوهشگر بزرگ طرحهای آبی و كشاورزی ایران متولد 15 بهمن 1291 هجری شمسی كه روز گذشته در سن 97 سالگی به دیار باقی شتافته بود، صبح امروز در قطعه مشاهیر بهشت زهرای تهران به خاك سپرده شد.
وی گفت: در این مراسم غلامعلی حداد عادل رئیس كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از دوستداران این شخصیت پژوهشی حضور داشتند.
سرپرست علمی دایرةالمعارف ایرانشناسی با بیان اینكه مرحوم بیانی در رشته هیدرولیك از فرانسه فارغالتحصیل شده بود، افزود: ایشان علاوه بر سیستم آبیاری دشت گیلان و سد گلپایگان، مدیریت سدهای كرج و سفید رود را هم در كارنامه خود داشت.
امین گفت: مرحوم بیانی نخستین بار طرح لولهكشی آب تهران را اجرا كرد و از سال 1352 كه دوران بازنشستگی را سپری میكرد تا حال حاضر مشغول تالیف كتابهایی از جمله "منطق ایمانیان، منطق نیایش، منطق عشق عرفانی و زندان اندیشه در حدیث نفس بهمنیار " را به سرانجام رسانده بود.
وی اظهار داشت: از كتب ترجمه شده توسط مرحوم علیقلی بیانی میتوان به برگردان كتاب «فیزیك و فلسفه» نوشته جی اچ چینتر، «پژوهش در نهاد زمان و اثبات اختیار» از هانری برگسون و «حس مذهبی، بعد چهارم روح انسانی» از كرونتایم نام برد.
امین با اشاره به اینكه از زندگی و خدمات مرحوم علیقلی بیانی فیلمی هم به نام «در چشم هزاران چشمه» ساخته شده است، افزود: آدمی از آن همه تلاش و پشتكار و البته آزادگی و میهن دوستی مرحوم علیقلی بیانی شگفتزده میشود.